(Under Produktion)

En flysimulator bliver til 
Da OY-GRI ”Paartoq” gled af banen i Ilulissat den 29. januar 2014, var det enden på maskinens aktive tjeneste i luften som en del af Air Greenlands flåde. Maskinen foretog dermed sin sidste ruteflyvning som GL3205 fra Kangerlussuaq til Ilulissat.
Al brugbart udstyr blev i de efterfølgende dage fjernet fra maskinen, og man begyndte at skære den op i mindre dele. Når nu flyveren ikke kom ud at flyve igen, kunne den ligeså godt gøre gavn andre steder. Air Greenland besluttede derfor, at dele af flyveren skulle bruges til træning. En del af kabinen kommer i brug, som træningsudstyr til kabinepersonale.

Air Greenland donerer cockpit-skal20140703_125640 (Henrik Philippsen's conflicted copy 2014-07-04)
Air Greenland har besluttet at donere selve cockpit-skallen til Greenland Simulation Center. Al udstyr er taget ud af cockpittet. Skallen skal bruges til bygge en Dash 8 simulator. Cockpittet kommer dermed en dag til igen at være i centrum for flyvninger, til den tid blot virtuelt. Opbygningen af simulatoren bliver et længerevarende projekt. Men en dag er alle velkomne til at lære at flyve denne maskine. Målet er, at realismen er helt i top. Når man har lært at flyve simulatoren kan man i teorien flyve den rigtige maskine også.
Man laver med andre ord en tro kopi af et cockpit. Det giver en mulighed for at give piloter og private træning i udstyr og procedurer i et miljø, der ikke bare ligner en Dash-8. Det er faktisk en del af en maskine, der har gjort aktiv tjeneste hos Air Greenland.  OY-GRI ”Paartoq” lever således videre, som et redskab til træning af piloter og folk der gerne vil prøve kræfter med maskinen. Dette giver private mulighed for at lære at flyve en maskine de fleste har fløjet i og kender som passager.

 

En tro kopi af virkeligheden20140703_130605 (Henrik Philippsen's conflicted copy 2014-07-04)
Greenland Simulation Center’s mission er at levere simuleringer af meget høj standard. Målet er, at det skal ligne det rigtige miljø mest muligt.  Der bygges for tiden på en Boeing 737-800, som forventes klar til simuleringer i efteråret 2014. Igen er det målet at man med den simulator kan lære alt der skal læres for at flyve en rigtig 737. Alt fra planlægning til parkering og landinger til nødprocedurer. Stort set alt simuleres, og instrumenterne ligner de rigtige. Til dette 737 projekt findes en masse udstyr, man kan købe og software, der skal integreres med.  Der findes ikke ret mange Dash 8 simulatorer i verden, som er bygget på privat basis. Meget mere skal bygges fra bunden, og der bliver behov for flere timer i opbygningen af den nye simulator.
Adgang til piloter med erfaring i Dash 8 er til gengæld noget nemmere. Det samme gælder de folk, der kender maskinen teknisk – helt ned i den mindste detalje. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med at bygge denne simulator.
Air Greenlands beslutning om at donere cockpittet til Greenland Simulation Center er værdsat af Greenland Simultation Center.

 

20140703_175711 (Henrik Philippsen's conflicted copy 2014-07-04)

”Det sætter også ambitionsniveauet højt for os. Kvalitet tager tid. Vi bygger en simulator som piloter, der flyver maskinen til dagligt, vil kunne sætte sig ind i og få en virklighedsnær oplevelse. Knapper og instrumenter kommer til at ligne det, de er vant til og fungere på præcis samme måde. Og så glæder vi os til at byde borgerne i landet velkommen til at lære alt det, de orker om flyvning. Det er sjovt, det er lærerigt, og så er det en sund hobby” siger Dan Rasmussen fra Greenland Simultation Center.

Greenland Simulation Center ApS Dan Rasmussen & Henrik Philippsen www.simulator.gl og https://www.facebook.com/greenlandsimulationcenter